Mužský kruh
Být Otcem
Být Mužem

V divokosti a přirozenosti přírody, za všech podmínek, které nám poskytne, budeme mít pravidelně možnost propojovat, rozvíjet a budovat v sobě hodnotu mužské síly. Nalezneme společně principy a důvody, které nám mohou bránit cítít smysl toho co děláme, toho co tvoříme, nebo naopak cítít, že možná neděláme pro sebe to, co je pro mě jako pro muže, to pravé, jestli nezapomínám někde na sílu muže, nemající ve mně samotném tu důvěru, to své místo. Dost možná se právě takto můžeme i cítit, „nevím kdo jsem, co mám dělat, kudy se vydat, kam patřím…“ a o co více, co když se takto citili i naši otcové a otcové jejich otců? Co když ani oni nenacházeli cestu, jak nalézt své místo, jak se cítít dobře jako Otec vlastního syna, mít zdravou odvahu riskovat, objevovat neznáme a zažít úspěch a sílu muže? Možná i přes jejich veškerou touhu a snahu, chtít to jinak, se jim to nakonec nepodařilo a jako sledující, dnes dospělý syn, jsem pak lapen do své pasti, vnímat i svého otce, svůj vzor, zkresleným pohledem, možná i s agresí, nepříjetím, neshodou, vzdorem a to velmi pravděpodobně i nevědomě. Pak pocity bezmoci, často i vlastní nehybnosti, pasivity, či pocity nemožnosti mít vlastní život ve svých rukách, někdy možná i tak silný, že se dokonce až fixuji na toho druhého, že vlastně ztrácím i svůj vlastní názor, nebo naopak potřebuji ten svůj názor opakovaně mít někým potvrzen.

Je jen na každém z nás, jakou cestou se vydáme…

Mužský kruh k vynesení příběhů a zkušeností naších otců, otců jejich otců a dále hluboce zakořeněných našich předků, jako hlavní stavební kámen naší mužské síly.

 
První setkání 7.9.2018 – podrobnosti terapie@pavelpolak.com

Tyto a nepočítaně dalších otázek a životních nedorozumění, osobních, partnerských či rodinných, které budeme mít možnost v mužském kruhu mezi sebou sdílet nejen aktivní cestou, srze slovo, ale také s možností poklidné pasivní formy, diváka, posluchače.

I takové zjištění, „Vždyť tu nejsem sám, kdo má stejný pocit jako…“, je forma hlubokého pochopení, uklidnění, že bezproblémový svět neexistuje, že si mohu dovolit i své chyby. Zjištění, že bránit se v sobě samotném připuštění si vlastního pocitu nedokonalosti a nedoceněnosti, může být útěkem od vlastní sebehodnoty a pak následně vznikem zdroje k honbě sám sebe za masivním výkonem, k druhům sebedestrukcí, alkoholu nebo i jiné formy „náhradního řešení“, někdy i až zničující touha za financemi, zamaskovaná nekontrolovatelnou touhou přítomností pouze ve svém zaměstnání, často i velmi neuvědomovaně. Proto uvolněním a umožněním si pocitu klidu a bezpečí v tom, že prožívat mužské emoce a citlivost, je v pořádku. To nám pak může následně značně ulehčit nalezení své smyslupné cesty vedoucí ke změně a rozšíření pohledu na kariéru, rutinní práci, koníčky, partnerství, na celé fungování rodinného celku a hlavně k nalezení skutečných vlastních mužských hodnot. I my muži potřebujeme něco sami po sobě chtít, objevovat v sobě tajemné a skryté, po něčem v sobě toužit, nečeho v životě dosahovat, jít si za svým cílem. Jsme přirozeně nastavení k tomu, být tím velkým Otcem, Mužem, Bojovníkem, ale také Mudrcem, který učí, vede a předává své zkušenosti dále mladším generacím. Takto pak funguje mezigenerační předávání zkušeností a mužské síly dále rodem, budoucím generacím. Je jen na každém z nás, zda se touto cestou vydáme.

Pozvání do mužského kruhu, zaměřeného na odkrývání a sdílení mužského emočního světa, mužské síly, která je často tak hluboce a bezpečně ukryta, před námi samotnými, muži. Jistě nalezneme mnoho pochopení a pocitu dorozumění se, ale také získáme šírší pohled na to, co jsem dosud přožíval a jak bych mohl naložit s tím, co teprve prožívat budu.

Chcete informovat o nových článcích a nabídkách pobytů v přírodě?