Fenomén času - skutečnost přítomného okamžiku

Je mnoho hlásajících vzkazů o žití v přítomném okamžiku, právé teď, ale je nutné si uvědomit, odkud se tento vzkaz vzal a co tím vlastně bylo myšleno. Přítomný okamžik je okamžik přítomný v celém časoprostoru, čili přítomný okamžik je prolnut v mnoha realitách najednou a trvale mezi sebou propojen a tím je celistvý.

Plná nevědomost je nejvyšším stupněm učení, proto hluboce myslí omezeným, aby došlo k hlubokému prožívání pouze v jedné časové zóně přítomného okamžiku a tím je pro většinu z nás tato hmotná realita, ve které čteme a píši tyto řádky.

Plná vědomost je nejvyšším stupněm bytí, existence, ale pro lidské tělo většiny lidstva téměř nemožného zdravě psychicky prožívat. Je to přítomný okamžik v celém časovém prostoru, čili na všech místech a ve všech časech najednou.

Odbornou psychologickou veřejností bohužel většinou nepochopen, patří tam autismus schizofrenie a ostatní formy geniality (vědění).

Pokud je osobnost dostatečně silná, dokáže si uvědomit, celý tento časový prostor a najít v které realitě má své hmotné tělo, která realita je altuálně hmotná a tím se tam bezpečně ukotvit. Tím se schizofrenik vyléčí nebo vůbec nevznikne.

Být všude a napříč minulostí přítomností a budoucností. Námi zvolené pojmenování minulosti přítomnosti a budoucnosti, je jen našim absolutním pojmenováním pohledem z jedné časové zóny, této reality, která je omezená naší myslí.

Čas je relativním médiem, plně formovatelným prostorem a také jediným existujícím prostorem, ve kterém lze zhmotnit jakoukoli realitu v přítomném okamžiku. Přičemž každá taková realita musí obsahovat hmotné ohraničení začátku a konce….a tím je naše zrození a smrt.

Čas nikdy neplynul a plynout nebude, neb proto, že nemá schopnost se hýbat, jít vpřed nebo vzad. Tu schopnost dostal člověk v jedné z jeho realit.

Čas neplyne, čas fenomenálně je!!!

Pavel Polák

Chcete informovat o nových článcích a nabídkách pobytů v přírodě?